Kontakt tel. +387 (33) 56 95 40; Email: info@verlab.com

Verlab d.o.o. Sarajevo učesnik međunarodne konferencije o zdravstvenom turzimu „Balkan Health Forum“ u Beogradu

4.3.2014 19:06:26

Od periodu od 26 do 27 februara 2014. godine u hotelu Metropol Palace Beograd održana je druga međunarodna konferencija o zdravstvenom turizmu „Balkan Health Forum“.

Konferenciju je organizovao "Balkan Medical Travel BiH“ i „AG Medical Travel Turska“ koji su imali za cilj da predstave potencijale za razvoj zdravstvenog turizma na Balkanu i iniciraju uspostavljanje saradnje između zemalja koje imaju različite nivoe razvijenosti ove ekonomski važne oblasti. Prisustvo i zainteresovanost za razvoj zdravstvenog turizma na Balkanu potvrdili su gosti sa Balkana, ali i cijelog svijeta (Indije, Ukrajine, Velike Britanije, Katara, Iraka, Saudijske Arabije, itd.), a više od 40 govornika se obratilo skupu i prenijelo svoja iskustva i pozitivne primjere iz prakse.

Pored predstavnika Ministarstva zdravlja Srbije, Kliničkih centara Srbije, Balkan Health Forum-a, Balkan Medical Travel-a, predsjednika Marmar fondacije i organizatora Evroazijskog ekonomskog samita dr. Akkan Suvera, generalnog sekretara EU Private Hospitals (jedine akreditovane institucije koja predstavlja privatne bolnice u Evropi) Paolo Giordano i drugih, pozvano predavanje na konferenciji održao je i direktor Verlab d.o.o. Sarajevo mr. Almir Badnjević, dipl.ing.el. On je predstavio rezultate istraživačke studije „Mjeriteljstvo u medicini“ realizovane na Institutu za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine,  koji su veoma bitni za zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini.

U popodnevnim satima su organizovani sastanci namijenjeni uspostavljanju saradnje učesnika Foruma, te konsultacije posjetioca sa ljekarima prestižnih svjetskih zdravstvenih institucija.

Više o II Međunarodnoj konferenciji o zdravstvenom turizmu „Balkan Health Forum“ možete vidjeti na http://www.balkanhealthforum.com/balkanhf/ , dok se Agenda nalazi na sljedećem linku: AGENDA .

 

 

;