Kontakt tel. +387 (33) 56 95 40; Email: info@verlab.com

Direktor laboratorije doc.dr.sci Almir Badnjević i Rukovodilac laboratorije mr.sci Lejla Gurbeta dobitnici prestižne nagrade nezavisnog komiteta IFMBE

3.4.2018 7:44:52

0

Proteklog mjeseca, direktor laboratorije Verlab doc. dr. sci Almir Badnjević i tehnički rukovodilac mr.sc Lejla Gurbeta dobili su nagradu od strane Internacionalne federacije za medicinski i biološki inžinjering (IFMBE - International Federation for Medical and Biological Engineering) za najbolji naučni rad za 2018. godinu.

Ovu značajnu nagradu nezavisni komitet IFMBE-a, sastavljen od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti, daje za značajan doprinos unapređenju kliničkog inžinjeringa i utjecaja na zdravstveni sistem na globalnom nivou.

Svečano uručenje nagrade bit će upriličeno na Svjetskom kongresu za medicinski i biološki inžinjering (IUPESM) koji se u junu ove godine održava u Pragu.

Ovo je zaista velika čast kako za dobitnike nagrade, tako i za našu državu Bosnu i Hercegovinu, jer je ovo ujedno i prvi put da neko istraživanje iz Bosne i Hercegovine bude odabrano kao najbolje i nagrađeno od strane divizije za klinički inžinjering pri IFMBE.

;