Mjeriteljska laboratorija, imenovana od strane Instituta za mjeriteljstvo BiH, za pružanje usluga ispitivanja i verifikacije etalona i mjerila u zdravstvu u oblasti medicinskih instrumenata sa funkcijom mjerenja u Bosni i Hercegovini

Prva Konferencija medicinskog i biološkog inžinjeringa u Bosni i Hercegovini od 13 - 15 marta 2015 godine

Bosna i Hercegovina je po prvi put domaćin Konferencije o medicinskom i biološkom inžinjeringu, čime ona dobija na važnosti, a podržava je Internacionalna Federacija za medicinski i biološki inžinjering (IFMBE), Evropska alijansa za medicinski i biološki inžinjering (EAMBES), Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Tuzli, te brojne druge visokoobrazovne ustanove, kao i udruženja. Predstojeća Konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i predstavljanje posljednjih dostignuća unutar svih oblasti biomedicinskog inžinjeringa.

U svojstvu predavača na konferenciji, najavljen je dolazak predsjednika Internacionalne Federacije za medicinski i biološki inžinjering prof.dr Ratka Magjarevića, te drugih svjetskih kao i domaćih stručnjaka iz oblasti medicine, inžinjeringa,biologije, hemije, predstavnici državnih službi, ministarstva, privatnog sektora i drugi uvaženi gosti. Sama konferencija bi trebala poslužiti i kao savršena prilika za zvanično pristupanje naše zemlje, odnosno Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH Internacionalnoj Federaciji za medicinski i biološki inžinjering.

Sve informacije o CMBEBiH možete pronaći na oficijalnoj web stranici konferencije, a dodatne informacije možete dobiti i na Facebook stranici.