Monday - Friday8:00 - 16:30
OfficeFerhadija 27, 71000 Sarajevo

BiH domaćin velikog svjetskog događaja

13 Maja, 2016

 

Učešće na naučnim i stručnim skupovima, te objavljivanje radova odavno je važan preduslov za napredak u karijeri svim naučnim radnicima. Zahvaljujući Društvu za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini, zainteresovani za oblast elektrotehnike, medicine, farmacije, mašinstva, prirodnomatematičkih nauka, stomatologije, biologije, hemije i srodnih oblasti, više ne moraju ići izvan naše države s ciljem profesionalnog usavršavanja i predstavljanja svog rada.

Razmjena iskustava sa kolegama, rasprave o aktuelnim temama, objavljivanje radova, prezentiranje rezultata istraživanja i donošenje smjernica vezanih za razvoj određenih oblasti neki su od benefita učešća na naučnim skupovima. Naučni radnici i studenti iz BiH sada imaju priliku učestvovati na jednom od najznačajnijih naučnih skupova u jugoistočnoj Europi, i to upravo u Sarajevu.

Riječ je o Međunarodnoj konferenciji o medicinskom i biološkom inžinjeringu, koja će biti održana u martu 2017. godine, a okupit će neke od najpriznatijih i najpoznatijih naučnika iz cijelog svijeta.

– Odlazak u inostranstvo na slične događaje gotovo uvijek podrazumjeva velika ulaganja, te smo odlučili da zapravo mi budemo mjesto susreta naučnika, istraživača i studenata zainteresovanih za ove oblasti i da mi organizujemo jedan izuzetno kvalitetan, svjetski događaj, upravo u BiH – kaže Almir Badnjević, predsjednik Organizacionog odbora.

Projekat je podržala Međunarodna federacija za medicinski i biološki inžinjering (IFMBE), Institut inžinjera elektrike i elektronike (IEEE), a radovi će biti publikovani preko Springer Nature baza, što dodatno potvrđuje kredibilitet ovog događaja u svijetu.

Poziv za dostavljanje radova je otvoren, a više informcija može biti pronađeno na zvaničnoj web stranici www.cmbebih.com.

 

VERLAB d.o.o. SarajevoOffice
Ferhadija 27,
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

ID No: 4201943670005
Tax No: 201943670005
Bank Account No.:1610000112180026
(Raiffeisen bank)

OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://verlab.ba/wp-content/uploads/2021/05/map_v-1.png

Working Hours:
Mon – Fri, 08:00 – 16:30

GET IN TOUCHVerlab Social links
Follow our work on social platforms

Your  proposals and suggestions for improvement

All interested parties have the right to submit proposals and suggestions for improvement, objections or complaints to any segment of our work via e-mail: info@verlab.ba, and the manner of handling negotiations / complaints is in accordance with the procedure VL-PR-12 . General business conditions are available here.

© Copyright 2014 by Verlab d.o.o. Sarajevo. All rights reserved.