Monday - Friday8:00 - 16:30
OfficeFerhadija 27, 71000 Sarajevo

Novi EU projekat u Verlabu

29 Juna, 2021

Čast i zadovoljstvo podijeliti informaciju da će se naredne tri godine raditi na implementaciji novog europskog projekta koji će realizirati tim istraživačko-razvojnog centra u Verlabu. Od samog osnivanja u Verlabu se njeguje kultura stvaranja, propitivanja i usavršavanja putem istraživanja i dodatnog obrazovanja. Istraživanja uposlenika Verlaba, te istraživanja na kojima se radi unutar Verlaba, provode se s ciljem rješavanja prepoznatih problema i zadovoljavanja potreba okruženja, a uvijek su usklađena sa trenutnim dostignućima svjetske nauke i tehnologije.

U junu 2021. godine je započela realizacija navedenog projekta koji ima za cilj razviti ispitne objekte, postupke, alate za analizu i smjernice najbolje prakse za kvantitativni MRI, stvarajući mogućnost kalibracije različitih MRI skenera i direktne usporedbe njihovih performansi. Time se smanjuje varijabilnost podataka, a i veličina uzorka potrebnu za uočavanje jasnog efekta, te može otkriti nove, klinički korisne informacije koje nisu prisutne u konvencionalnim pretragama.

Projekatom finansiranim od strane EURAMET-a rukovodi Nacionalni laboratorij za fiziku Ujedinjenog Kraljevstva, a okuplja još 9 partnerskih instituacija među kojima su nacionalni instituti za mjeriteljstvo Italije, Bosne i Hercegovine i Turske, kao i istaknute europske kompanije i bolnice, među kojima je i kompanija Verlab d.o.o. Naredne 3 godine, Verlab će rukovoditi zadatkom objave metoda i kreiranja vodiča za najbolju praksu u ispitivanju performance i kvaliteta MRI skenera, kao i razvojem smjernica za usklađivanje podataka iz velike kliničke studije koja će se u okviru projekta raditi na više lokacija.

samira

VERLAB d.o.o. SarajevoOffice
Ferhadija 27,
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

ID No: 4201943670005
Tax No: 201943670005
Bank Account No.:1610000112180026
(Raiffeisen bank)

OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://verlab.ba/wp-content/uploads/2021/05/map_v-1.png

Working Hours:
Mon – Fri, 08:00 – 16:30

GET IN TOUCHVerlab Social links
Follow our work on social platforms

Your  proposals and suggestions for improvement

All interested parties have the right to submit proposals and suggestions for improvement, objections or complaints to any segment of our work via e-mail: info@verlab.ba, and the manner of handling negotiations / complaints is in accordance with the procedure VL-PR-12 . General business conditions are available here.

© Copyright 2014 by Verlab d.o.o. Sarajevo. All rights reserved.