Monday - Friday8:00 - 16:30
OfficeFerhadija 27, 71000 Sarajevo

Osnovano društvo za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini

28 Septembra, 2014

Dana 15.03.2014 godine u Sarajevu je održana Osnivačka skupština društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini.

Za predsjednicu Skupštine društva izabrana je docentica sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Bošković Dušanka , a za predsjednika Upravnog odbora društva spec. neurohirurg sa Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo, Omerhodžić Ibrahim.

Izvršni direktor društva je direktor VERLAB d. o. o. Sarajevo i vanjski suradnik Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Badnjević Almir, a njegov zamjenik je uposlenik Elektroprivrede BiH, Avdaković Samir.

Statutom društva definirani su osnovni ciljevi njegovog djelovanja, među kojima i razvijanje, unapređivanje i popularizacija biomedicinskog inžinjeringa u BiH- širenje i ostvarivanje ideja u vezi sa programskom orjentacijom društva, organizovanje znanstvenih i stručnih edukativnih aktivnosti u cilju informirana znanstvene zajednice i šire javnosti o dostignućima u oblasti biomedicinskog inžinjeringa, te izdavanje knjga, časopisa, novina i publikacija u skladu sa zakonskim propisima.

Specijalni gost predavač na osnivačkoj skupštini, bio je predsjednik Internacionalne Federacije za medicinski i biološki inžinjering (IFMBE), Magijarević Ratko, koji je održao i uvodno predavanje o biomedicinskom inžinjeringu i IFMBE zajednici, te iskazao punu podršku pristupanju u punopravno članstvo IFMBE zajednice i Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH (MBIBBiH).

VERLAB d.o.o. SarajevoOffice
Ferhadija 27,
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

ID No: 4201943670005
Tax No: 201943670005
Bank Account No.:1610000112180026
(Raiffeisen bank)

OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://verlab.ba/wp-content/uploads/2021/05/map_v-1.png

Working Hours:
Mon – Fri, 08:00 – 16:30

GET IN TOUCHVerlab Social links
Follow our work on social platforms

Your  proposals and suggestions for improvement

All interested parties have the right to submit proposals and suggestions for improvement, objections or complaints to any segment of our work via e-mail: info@verlab.ba, and the manner of handling negotiations / complaints is in accordance with the procedure VL-PR-12 . General business conditions are available here.

© Copyright 2014 by Verlab d.o.o. Sarajevo. All rights reserved.